Doar Sindicatul Agentilor de Politie a confirmat pe site-ul sau textul proiectului pus in discutie, pe 13 01 2015, la sediul Guvernului. Vezi AICI
Am citit pe acest blog , sub semnatura "patronului" :
"Cu alte cuvinte, daca tot ne este vulnerabilizat un drept câstigat, asa cum s-a pronuntat CCR cu privire la pensiile contributive, cel putin sa ni se recalculeze actualele pensii, aplicând baza de calcul si procentele de pensie din noua lege. "
Am recitit !
M-am frecat la ochi si tot nu-mi venea a crede !
Am inchis pagina zicindu-mi ca a luat-o razna browserul !
Am scris "la mina" adresa unde voiam sa ajung !
Acelasi rezultat !
Nu se poate !
Cum adica ?
Scrie si sustine asa ceva patronul acestui blog ?
Vreau sa mai vad o data acelasi text ca sa cred !
Daaaa !
A fost introdusa moderarea !
"Patronul" si-a rezervat oarece timp de gindire !
Inca nu este ferm hotarit : sa lase sau sa stearga acest articol !
Inca se mai gindeste autorul articolului ...
Băai , ce minuni poate face un morcov bine intrat !
Sigur ca autorul/patronul treb'e sa si muşte macar "umpic" : "...inimosi reintregiti, suparati pe neindexarea anuala a pensiilor reintregite. " .
Sigur ca la cei cantonati numai in ideea "cit e pensia" o fi fost si acea "suparare" ...
La cei cu_capul la locul lui este vorba despre ceva ce se obtine si se stabileste in sinele lui ... in sinele lui de militar ...
Ca sa nu mai spun ca din articol se vede si o oarece suparare a cuiva care este "indexat" ... Ca , daca n-ar fi si el oarecum suparat n-ar face acea propunere uluitoare ... Uluitoare in contextul "comportamentului" lui anterior ...
--------------------
Pentru rigoare : pensiile nu se indexeaza ...
Anual se majoreaza valoarea punctului de pensie ...
@mosule
De când haladuiesti pe alte meandre ale irealitatii ai cam uitat linia editoriala a acestui blog.
Citeste articolul din noiembrie 2013, cand am publicat proiectul Dusa, si vei constata ca nu a intervenit nicio schimbare in pozitia mea.
Daca tot se introduc pensiile militare de ce sa nu se aplice unitar?
Ramân la convingerea ca in conditiile actuale, de instabilitate, revenirea la pensiile militare reprezinta un risc pe termen mediu.
O noua reintroducere, din motive de criza economica, in sistemul public, ar fi si mai usturatoare decât cea din 2010.
Hei mosule,
păi cum sa nu ne aliniem si noi cind vazuram ca impreuna cu ”pretenii” tai de ”ideologi cu nume” EU - R 25....( adica 4 sau 6 în 1) & Neacsu
stabilirati ca am merita un procent de 170-190% din ultima .......sau din ultima dar cu toate veniturile incluse.
Ziseram si noi; mă da ce baieti ”dăstepti”. Oare cum le fată mintea asa bunaciuni. Mă daca iese asa bine,hai si noi.
Caprare ,mai baga o linie de productie pentru ”cașcaval” ca după cum se vede nu ajunge.Ține cont si de un 4-5% in plus la cei 190% pentru ”potecarii” din HR si CV.
”E lung pamîntul...........”Doamne ,doamne!!!
I-auzi , ia !
Zice-mi-se ca_cum_ca : "De când haladuiesti pe alte meandre ale irealitatii ai cam uitat linia editoriala a acestui blog." .
Nici macar o saptamina nu-i !
Ş-am vroit a lasa loc de desfasurare haitei de maidanezi ...
Adevarat-îi ca latraturile lor au dat peste cap contoarele care numara deschiderile de pagina ... si n-am vroit a intrerupe o activitate atit de plina de invataminte pentru toti trecatorii pe aici-şa ...
-----------------------
Cit despre "politica editoriala" ...
Cum s-o uit ?
Pe scurt "politica editoriala" era (este ?): "Fir-ati ai dracului cu pensiile voastre militare de stat ! Contributeala-i sfinta si cea mai buna bunaciune pentru pensionarea militarilor !" .
Niste baieti de la SNAP "si-au f.tat norocu' " !
N-au respectat consemnul dat : "Nu se publica nimic ! Prostomea nu trebuie sa stie ce hotarim noi !" .
Au publicat proiectul care le fusese prezentat ...
//www.snapromania.ro/comunicat_708_proiectul_legii_privind_pensiile_militare_discutat_la_guvernul_romaniei
Sustin si semnez ...
@alecu
sunt aceiasi pe care i-am semnalat si eu in cuprinsul articolului.
Eu sunt nelamurit de ce tace SCMD? Le convine sa nu li se recalculeaze pensiile actuale?
La : "Eu sunt nelamurit de ce tace SCMD? Le convine sa nu li se recalculeaze pensiile actuale?" .
Probabil ca la sefii SCMD le convine ... Chestia cu goprizarea pensiilor lor !
Ii doare-n p...a de pacatosii cu pensiile crescute cu 10-15 lei , care , pe noul sistem ar avea pensii mai mari ... dar , "transformate" , nu recalculate , nu pot fi crescute ...
Pai...nu!
Astora de la SCMD le-a cam pierit glasul si pofta de lupta dupa redobândirea cuantumului stabilit pe L 164 si pus in plata prin L 241/2013.
Pe ei ii intereseaza, acum, doar actualizarea pensiei in plata, interes obtinut prin transformarea, fara recalculare, a pensiei in plata in pensie militara.
Prin aplicarea proiectului de pe site-ul lor s-ar putea sa ramâna cu pensia in plata tot inghetata.
Va explic EU! SCMD a fost delegat in data de 13.01.2015, de toate sindicatele sa reprezinte interesele celor din rezerva, indiferent de minister. ANCMRR nu a fost bagata in seama de nimeni. G. Oprea si-a cerut scuze ceva sub forma: "- Nu mi-am dat seama ce am facut in 2010 cand am desfiintat pensiile militare! Am fost indus in eroare de niste "muschiulatii", dar vreau sa repar totul".
Privind proiectul dat in dezbatere rezervistilor! In realitate, acesta este menit sa culeaga propuneri, apoi sa le analizeze si sa le dea curs sau nu! Proiectul aruncat rezervistilor are suficiente semne ca este prea superficial intocmit (uitati-va si la exprimarea de la art. cu reducerea varstei de pensionare: ani "impliniti" 6 sau 8! E de coma!) Concluzia este ca legea este deja intocmita de militarii in activitate, iar de la cei deja pensionati, urmare a contradictiilor aparute se culeg propuneri ce urmeaza a li se da curs sau nu!
@R25
Eu nu cred ca si asociatiile de rezervisti au delegat SCMD sa le reprezinte. Este deranjanta lipsa lor de reactie la ceea ce s-a discutat la Guvern. Ba, mai mult, comploteaza la punerea batistei pe tambal.
Proiectul este redactat de activi, pentru activi. Este chiar bine redactat ca tehnica juridica.
Expresia „ani impliniti” are semnificatia juridica de ani intregi de activitate in conditii deosebite, speciale sau alte conditii: nu ani intregiti, nu fractiuni de an.
articolul3
COMPLETARE DEOARECE SA OMIS
((2) Constituie vechime în serviciu, care se are în vedere la calculul pensiei militare, şi perioada în care militarul, poliţistul ori funcţionarul public cu statut special a urmat cursurile de zi ale învăţământului superior, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă, iar în caz de absolvire a mai multor instituţii de învăţământ superior cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă, beneficiază, de o singura perioada de studii, la alegere.
(3) În cazul în care militarul, poliţistul ori funcţionarul public cu statut special a urmat cursurile de zi a unei instituţii de învăţământ din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pentru formarea cadrelor militare ori funcţionarilor publici cu statut special dar şi cursurile de zi ale uneia sau mai multe instituţii de învăţământ superior, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă, beneficiază, de o singura perioada de studii, la alegere.
1.
@ Huhurez
”Fanteziile” lui R inclina de regula spre ceea ce ar fi favorabil lui si celor 10%,dar s-ar putea sa ascunda si putin adevar.
Oricum ”fantezisti” se mai ivesc,nu bine a mai aparut cineva trezit din somn de pe la asa zisa Asociatie a Militarilor din Romania care vezi bine cere organizarea unei dezbateri pe tema pensiilor prin luna februarie,poate chiar dupa ce legea va fi trecut de comisiile parlamentare (daca o sa fie totusi depusa la inceputul lunii februarie). Si cum o singura dezbatere nu-i suficienta niciodata vor ajunge la un rezultat cine stie cind.
Asa ca ce sa ne mai miram ca cineva voia ca aceasta lege sa treaca pe ”șustache” prin noiembrie,decembrie 2014. Si cîta insistenta si propaganda .
Oare de ce atita graba atunci. Ca sa se mai consfiinteasca pentru cei 10% indexarea cuantumului obtinut prin incomoda L 241.
Daca stam bine si ne gindim cei 10% marea majoritate nebeneficiari in activitate de sporuri si grupe de munca atita pot obtine maxim pentru ei ca beneficiu personal,indexarea ct. 2010 după celelalte obtinute anterior,cumul pensie salar si cuantum 2010.
Doar sub presiune au cascat gura pentru uniformizarea grupelor ,etc.
Ramîne neelucidat ce lege voiau sa treaca fugitiv in sesiunea de toamna 2014. Stiau ei de atunci de acest proiect? Luati de guler de ”propunerile maselor” au mai adăugat citeva fraze care ar rezolva problemele strigente ale pensionarului lovit si discriminat.
Multe semne de intrebare domina nasterea acestei legi.
Dar se pare ca parlamentul isi va incepe lucrarile cu lupta pentru putere incepind cu destructurarea psd-ului ,dna -ul lucreaza din plin la reducerea numarului de participanti la sedinte. Asa ca in mod sigur perioada de propuneri la lege se va prelungi considerabil spre satisfatia celor ”intirziati”.
@avia
Nu-i poti sa-i acuzi ca isi vad interesul.
Profita de faptul ca majoritatea este indiferenta si se multumeste cu ce i se da. Aceasta este mentalitatea in asociatiile de rezervisti patronate de institutiile militare.
Eu sunt sceptic in privinta adoptarii proiectului legii in aceasta Legislatura.
Johannis a dat deja, aseara, semnalul alcatuirii unei noi majoritati parlamentare.
O sa fie !o sa fie!
ce-o sa fie? O lege nascuta prin CEZAR-iana cu moasă mos Alecu, R 26...,
,Ilici.........cei 10% ...........
Vai de noi.
Piloate ..ii clara treaba ! Bag toti tapi ...la productia de lapte cu puritate de 160-170 %...
Comentariul dumneavoastra, domnule "huhurez" este corect. TOATE pensiile militarilor rezervisti/in retragere, trebuiesc recalculate, potrivit unei noi legi. Ar ramane, dupa parerea mea, o intrebare: partea contributiva din drepturile de pensie stabilita dupa re-re-re, ce se va intampla cu ea??
In ceea ce ma priveste nu reprezinta decat cuantumul a catorva zeci de lei, insa, principial si nu numai, cred ca trebuie lamurit in lege acest aspect. Intelegeti ce vreau sa spun??? In caz de recalculare, un cuantum mai avantajos include si aceasta parte, sau numai cuantumul pensiei militare de stat aflat in plata la 31.12.2010???
O zi buna tuturor!!
@Dan Sutu
Ati sesizat corect o imprecizie a art. 110 din proiect.
Conventional, toate pensiile militarilor, stabilite in baza L 119 si 263, sunt in intregime pensii contributive. Doar beneficiarii L 241/2013 au o parte contributiva, cea stabilita prin re/re, majoritara, in cele mai multe cazuri, si o parte necontributiva, adica diferenta dintre pensia din 2010 si pensia contributiva.
Cei care au mai lucrat si dupa pensionare mai au in pensie o parte contributiva reala, nu conventionala, corespunzatoare punctajului pentru stagiile realizate dupa pensionare.
Potrivit proiectului, pensia aflata in plata la data intrarii in vigoare a legii devine pensie militara de stat, adica pensie in totalitate necontributiva.
Intr-adevar, art 110 din proiect este neclar: nu precizeaza ce se intâmpla cu pensia contributiva, adaugata la pensia cuvenita ca militar, potrivit Legii 263/2013, pentru stagiile ulterioare pensionarii.
Normal ar trebui ca pensia contributiva adaugata pentru stagiile ulterioare sa se adauge si la pensia militara, asa cum, in prezent, se adauga la cuantumul pus in plata de Legea 241/2013.
Daca se doreste ca si aceasta parte contributiva sa devina pensie militara atunci trebuie completat textul art. 110.
Ne spune cineva p'ici'sa ca_cum_ca : "Conventional, toate pensiile militarilor, stabilite in baza L 119 si 263, sunt in intregime pensii " .
Nu "conventional" ci strict LEGAL !
Dara se ezista si zicerea ca_cum_ca "... beneficiarii L 241/2013 au o parte contributiva, cea stabilita prin re/re, majoritara, in cele mai multe cazuri, si o parte necontributiva, adica diferenta dintre pensia din 2010 si pensia contributiva."
Iara aceasta zicere este numa' buna de a fi afista , ca articol mobilizator , la gazeta de perete a Gospodariei Agricole Colective din Rascracanatii din Deal ... La Rubrica "Sa intelegem cum sa crestem numarul de oua pe cap de gaina furajata !" ...
Zicatorule ... scrie undeva , in l.241 , despre asa ceva ?
In legile pensiilor de serviciu ale magistratilor (si ale altora) scrie clar ca li se calculeaza pensia contributiva plus pensia de serviciu ; si ca partea contributiva se plateste de la bugetul asig.sociale , iar diferenta (pina la cuantumul pensiei de serviciu) se plateste de la bugetul de stat !
Scrie asa ceva in l.241 ???
Ar fi trebuit ca nici responsabilul cu gazeta de perete da la GAC sa nu fi afisat un asemenea articol !...
@Dan Sutu vineri, 23 ianuarie 2015, 14:41:00 EET :
La : "...partea contributiva din drepturile de pensie stabilita dupa re-re-re, ce se va intampla cu ea?? " .
Inteleg ca va referiti la "stagiile ulterioare" (conform zicerii din l.119 si l.263) fructificate dupa terminarea re...re...re...
Treaba-i complicate ... si nici nu este "detaliata" in acest proiect ...
Re...re....re... s-a terminat la 31.12.2011 (oug 1/2011) , dar s-a permis adaugarea de stagii (in aceleasi conditii de calculare) pina la 31.12.2013 ...
Deci si aceste stagii ar putea fi considerate a fi "de luat" in calcul (la vechime in serviciu) in ideea acestui proiect de lege ...
Deoarece "producatorii" acestui proiect de lege "au hotarit" ca pensiile din l.119 nu se recalculeaza ... nu s-au mai gindit si la alte implicatii ...
Daca si pensiile din l.119 s-ar recalcula am putea lua in considerare ceea ce scriu "producatoii" acestui proiect despre recalcularea pensiilor din l.263 ...
Iar acolo se spune :
"Art. 111. - (1) ... si se recalculeaza ...în raport cu vechimea valorificata prin ULTIMA DECIZIE de pensie. "
Ba , mai mult , in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a acestei legi , pot depune cereri (documente) care sa le fie luate in considerare tot pentru recalculare in ideea acestei legi ...
In concluzie ... problema nu este (inca) clarificata ...
Daca se va ajunge la recalcularea si a pensiilor pe L.119 ... probabil se va opta (???) pentru acelasi tratament ca la pensiile din l.263 ...
Legea pensiilor militare creeaza unele probleme pensionarilor militari care inca mai lucreaza.
Pentru stagiile realizate dupa intrarea in vigoare a legii recalcularea nu mai este efectuata de Casele Sectoriale, ci de Casele Judetene de Pensii.
Este discutabil daca, adresându-se Caselor din sistemul public, li se mai aplica prevederile art 107 din L 263/2010 si modul de calcul reglementat de art. 134 al HG 257/2011.
Ce e @mosule,nu-ti place denumirea partii din pensie pe care o primesti peste pensia calculata in puncte de pensie?
Prin actualizarea valorii punctului de pensie, eu am scapat de aceasta componenta necontributiva din pensie.
Doar... nu vrei sa spui ca prin Legea 241 ti s-a majorat valoarea punctului de pensie.
Pomana-i pomana ..oricum ai suci-o ...
Recalcularea nu presupune cumva si reevaluarea conditiilor de pensionare dupa actualul proiect de lege? Nu cumva o recalculare dupa principiile actuale ale legii, ar insemna reavaluarea retroactiva atat a vechimii in serviciu, cat si a varstei de pensionare in cazul tuturor militarilor deja pensionati? Situatie in care poate sa apara, de exemplu caz de militar pensionat in trecut cu 24 ani vechime - acesta neindeplinind practic conditiile de pensionare dupa noua lege. Sau caz de militar cu 35 ani vechime, dintre care numai 14 in serviciul militar - nici acesta neindeplinind conditiile de pensionare dupa noua lege. Astfel de situatii pot sa apara si inca frecvent, si in ceea ce priveste varsta la momentul pensionarii. Pareri?
@Cezar
Asa s-ar intâmpla daca s-ar aplica prostia zisa de ANCMRR... cum ca sa se abroge toata Legea 119/2010.
Dupa cum se vede, autorii proiectului pastreaza art.2 din lege , cel care stabileste ca pensiile anticipate devin pensii pentru limita de vârsta.
@ Cezare
Stii vorba ceea românească, ”ce a păpat lupul ramîne păpat”. Ce spui o sa se aplice pentru viitor.
@ CEZAR. Este o intoxicare de proportii care la un moment dat m-a derutat si pe mine. Si tare am impresia ca de la tine pleaca intoxicarea. Conform Legii nr. 164/2001, conditiile minime de obtinere a unei pensii militare a fost de vechime minima de 20 ani, din care minim 10 ani in serviciul militar (pensia anticipata partial). Insa si proiectul de lege actual, prevede exact acelasi lucru la art. 18.Consecinta este aceea ca nu este posibil ca in cazul recalcularii sa ramana cineva fara drept de pensie, aceasta fiind in cel mai extrem caz - pensie de serviciu anticipata partial acordata tot pt. vechime minima de 20 ani, din care minim 10 ani in serviciul militar! In cazul recalcularii, si persoanele in cauza vor avea un cuantum mai mare decat cel actual, intrucat noua baza de calcul este de minim 70% din ultima solda, baza care in conditiile actualizarii pensiilor conform soldelor militarilor in activitate, determina automat si cresterea pensiilor in cauza. Crestere care poate fi chiar spectaculoasa in cele mai multe cazuri, daca s-ar aplica si militarilor cu drepturi de pensie stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si O.U.G. nr. 1/2011, prevederile privind grupele de munca din H.G.-S 1019/2010! Prevederi care NU pot fi aplicate fara recalculare.
Dom'le , ce minuni poate face un morcov bine asimilat !
Ce de comentarii pline de moderatie si de griji pentru viitorul propriu !
Pregatiti-va , totusi , pentru a "primi" si o sfecla !!!
Ramii tablou cind vezi ce "minuni" scot unii care , cica , ne dau sfaturi pe aici !...
I-auzi , neamule , ce ma intreaba cineva : "Doar... nu vrei sa spui ca prin Legea 241 ti s-a majorat valoarea punctului de pensie. " .
Eu nu stiam ca l.241 mareste valori ale punctului de pensie !
Eu stiam ca valoarea punctului de pensie s-a marit (prin alta lege) pentru toata suflarea pensionareasca ... Deci si pentru mine !
Eu mai stiam ca si pentru "beneficiarii" l.241 se mareste valoarea punctului de pensie !
Aaaa ! Ca aceasta majorare a valorii punctului de pensie nu se vede "in buzunar" este "alta gîscă-n aia traista" ...
Dar ea , majorarea valorii punctului de pensie , s-a aplicat si "benficiarilor" l.241 !
Dar ... ce stiu eu ?!?
Cititi gazeta de perete a G.A.C. din Rascracanatii din Deal si minunati-va !
Cititi aceasta gazeta de perete daca vreti sa aflati cum sa creteti productia de oua pe cap de gaina furajata ...
Pentru alte informatii ...
@mosule.
De bunavoie si nesilit de nimeni, denumeste partea din pensie care ti s-a adaugat in plata, peste pensia contributiva, daca nu-ti convine denumirea de parte necontributiva.
Oricum i-ai zice este tot necontributiva.
@R26
70% este procentul de pensie care se aplica bazei de calcul stabilita de art.28 si de viitorul HG de aplicare a legii.
..e tare mosul... cum o rasuceste el ..pentru ca ,,pomana "..sa nu miroase a pomana ..inutil si mai ales ridicol ..
@all
TEMĂ pentru ACASA
In cazul in care legea mentine art. 110 si 111 si presupunînd ca se uniformizeaza grupele pe hgs 1019, cum calculam cuantumul pensiei pentru cele trei categorii de pensionari in cauza?
1. pentru cei cu L119 calculam după formula de calcul a pensiei contributive cu_+25 CD si +50% CS;AC?
2. pentru cei cu L241-reveniti la cuantumul din 2010 (L164) calculam după formula aplicata de fosta L 164-spor vechime plus 2%/an peste 25 ani???????? sau cum????????
3. pentru cei pensionati dupa L263 recalculam evident după formula viitoarei noi legi.
Cine poate da lămuriri?
Este cît se poate de clar ca art 110 si 111 dau batai de cap si vor produce o si mai mare harababura sub aspectul respectarii ierarhiei militare mult trîmbitata.
Se pare ca cine spunea ca legea trebuie sa ofere conditii identice pentru toata lumea avea dreptate. La fel si cel care spune ca pensia civilă obtinuta după statutul de pensionar militar nu trebuie transformata prin art.110 -111 in pensie militara de stat supusa și actualizarii pe lînga indexare. Aceasta trebuie sa ramina pensie civila contributiva in sistemul CNP.
@avia
Nu domnule!Daca se decide recalcularea tuturor pensiilor in plata, apoi...toate se recalculeaza potrivit art. 28 si urmatoarelor din noua lege, cu baza de calcul si procentele de pensie din aceasta lege.
Conform actualei formulari a art. 110 si 111 se recalculeaza numai pensiile stabilite inainte de 01 01 2011.
De asemenea, din formulare nu rezulta ca pensia contributiva stabilita pentru stagiile ulterioare pensionarii s-ar transforma in pensie militara.
In schimb, pentru cei pensionati dupa 2011, pensia se recalculeaza si devine militara pentru toata vechimea luata in consideratie in ultima decizie de pensionare, deci si vechimea ulterioara pensionarii.
Sunt mici inadvertente care trebuie corectate inainte de adoptarea legii.
Caprare ,e tare ,tare mosul. Eu am tendinta sa cred ca impreuna cu EU-R 26.. sunt ”majistrati ” sub acoperirea bossului sindicalist.
Ofiterul e ofiter pana moare.Dece sa ne amestece pe noi cu populimea?Sa-i punem pe toti inbuibatii sa justifice averile.In cazul in care nu pot ,confiscare completata cu inchisoare.In randul politicienilor este coruptie generalizata.
Cind spun ca la gazeta de perete a GAC Rscracanatii din Deal putem afla numai vesti despre chestia cu productia de oua ...
Art. 111. – (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special stabilite în baza Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, devin pensii militare de stat şi SE RECALCULEAZA potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu VECHIMEA VALORIFICATA PRIN ULTIMA DECIZIE DE PENSIE .
Vechime VALORIFICATA in ultima decizie de pensie insemnind si (eventuale) stagii ulterioare ...
Z'gura ma-tii , Antonescule !
A aflat ce-am spus prin alte parti ... si-a sters si inlocuit comentariul ... si eu am ramas "in ofsaid !
Chestia cu fructificarea vechimii din stagiile ulterioare ...
NEACSU STIE..!!
Neacsu24 ianuarie 2015, 15:10
ESTE O INTOXICARE!
Nu stiu daca autorul articolului o face cu buna stiinta sau a fost la randul sau aburit, dar aceasta varianta reprezinta propunerile domnului Dogaru si atat. Ca sa va convingeti incercati sa contactati liderii celorlalte sindicate din Politie si intrebati-i daca si-au dat acordul pe aceste propuneri si veti constata ca unii habar nu au de ele. Chiar daca documentul are in subsol trecute toate celelalte sindicate, ele nu au fost consultate si nu au semnat nimic. Am verificat si pot spune ca este o intoxicare. CINE MA CUNOASTE POATE AVEA INCREDERE IN CE SPUN NU VORBESC NEDOCUMENTAT.
@
mos Alecule iar ai gresit intrarea?
Mosule, esti derutat!
Anterior se discuta si despre pensiile militarilor care nu se recalculeaza. In cazul lor textul este neclar in privinta stagiilor ulterioare pensionarii, stagii recalculate anterior intrarii in vigoare a noii legi.
@Huhurez Rez sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 18:07:00 EET :
Hai , dom'le , sa fim seriosi !
Pune inapoi comentariul in care spuneai ca , in caz de recalculare , este neclar ce se va face cu stagiile ulterioare ...
Ce dracu' ?
Doar nu-s diliu sa miştocăresc ceva ce nu fusese scris aici !
Am luat la mişto ceva ce fusese scris !...
Iar idiotia cu recalcularea unor pensii , tinind cont si de "stagiile" ulterioare , este de o timpenie greu de crezut la niste "făcători" de legi !
Băi , idiotilor : la cei recalculati le luati ca vechime si stagiile ulterioare (si le mariti , corespunzator , acele pensii) ... dar la cei "proaspat" veniti , la pensie , in aceasta lege , ce p..a mea le mai luati in calcul ? Că , pe acesti "nou veniti" la pensie ii trimiteti sa-si valorifice "munca in civilie" la casele "civilesti" de pensii ...
Idiotii dracului !...
@ mos alecu
Ușa crîmei este mai incolo cu o intrare.
"munca in civilie" la casele "civilesti" de pensii ...”
păi mosule nu-i normal ca stagiul realizat ulterior pensionarii din rindul cadrelor active in mediul civil cu contrbutie la CNP sa nu fie contabilizat la stagiul pentru pensie militara de stat doar indexat si nu actualizat ?
După părerea ta si a lui Dg sindic ar fi ceva brici. Numai ca nu si-au adus aminte si de cei din AC care cf propunerilor sunt singurii care nu cistiga nimic ba chiar pot fi depăsiti de ”manipulantii sefi” de birou.
Si ai grija,acum pe bune ,ușa crismei -cu o intrare mai lateral.
@mosule, esti diliu de-a binelea!:):)
Citeste mai sus comentariul ca raspuns pentru @Sutu, comentariu in care printre altele vorbeam de imprecizia textului sesizata de comentator.
Nu l-a sters nimeni.
vineri, 23 ianuarie 2015, 14:41:00 EET
Huhurez Rez spunea...
@Dan Sutu
Ati sesizat corect o imprecizie a art. 110 din proiect.........
D-tale ti se pare ca art. 110 se refera si la stagiile ulterioare pensionarii? Stagiile ulterioare au fost recalculate prin Legea 263, nu prin Legea 119/2010.
Art. 111 se refera la alta categorie de pensionari in plata. Nu amesteca lucrurile.
Esti un intrigant, un stat-mojorist rigid (sic), care isi propune sa confuzioneze cititorii cu privire la opiniile care nu corespund intereselor d-tale.
Uăiiii ... s-a enervatara prazarii !...
Art.110 nu vorbeste nica despre ce discutam noi !
Art.111 vorbeste despre asa ceva ...
Iar eu am vorbit despre faptul ca , daca se vor recalcula si pensiile din l.119 , este posibil sa se aplice acelasi tratament ca celor din l.263 : vechimea in serviciu este cea din ultima decizie de pensie ... ultima decizie fiind (foarte probabil) o decizie prin care s-au fructificat si ceva stagii ulterioare ...
Pentru cel care nu este "un stat-mojorist rigid" si care nu intelege ca_cum îi chestia cu art.111 ...
Nu am posibilitatea sa-i fac un desen cu multe culori ... dar voi incerca sa-i "iecsplic" prin vorbe ...
Impricinat iesit la pensie , pe l.263 , in feb.2011.
Dupa pensionare , la limita de "vrista" se angajeaza in civilie ...
Nu stie ca poate cere recalcularea (adaugarea noilor stagii de cotizare) dupa fiecare 12 luni de munca ...
Afla ca poate/trebuie sa ceara "includerea" stagiilor ulterioare in pensia sa ...
In feb.2014 trimite la CSP a MApN documentele cu stagiul ulterior pensionarii sale .
In dec 2014 (?) primeste o noua decizie de pensie in care este "fructificat" si acest stagiu ulterior pensionarii sale .
Aceasta decizie este acea "ultima decizie" despre care este vorba in art.111 al proiectului ...
CA urmare , in viziunea proiectului , pensia sa militara de stat va fi (re)calculata pentru vechimea (totala) inscrisa in acea ULTIMA DECIZIE DE PENSIE .
@mos alecu
Eu spuneam ca art. 110 ar trebui sa se refere si la stagiile ulterioare, pentru ca in actuala redactare aceste stagii nu pot intra in pensia militara.
Daca se doreste ca si stagiile ulterioare sa se transforme in pensii militare, formularea corecta a art 110 ar trebui sa fie urmatoarea:
„Art. 110. – Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special recalculate şi revizuite în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională si LEGII 263/2010, art. 107 devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi.”
@ avianyc. sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 19:18:00 EET. Referitor la AC, iti ofer eu rezolvarea! Tot eu! In fapt, cei din AC deja pensionati castigam! Nu chiar totul. Iti spun de ce: noi suntem pensionati deja, nu mai este nevoie de reducere a varstei de pensionare in cazul nostru cu 2 ani la fiecare an lucrat in AC.
In ceea ce priveste calculul pensiei (daca ar fi recalculata), insa castigam. Intrucat ni se ia in calcul la vechimea in munca tot 2 ani la fiecare an lucrat in AC. Si care conteaza enorm! Exemplu: Noi 2 am lucrat 32 ani efectiv, TU in AC, EU in CS. Tu ai 60 ani vechime totala, eu 45. La calculul pensiei baza de calcul pleaca la amandoi de la 74% (aici e o mica eroare, la tine trebuia sa fie 76%).
TU in AC vei avea o pensie de 74% pt. 25 ani dintre cei 60. Pt. fiecare an in plus peste 25 ani dintre cei 60 ti se adauga 2%. Asta inseamna 144% pensie fata de ultima solda.
EU in CS voi avea o pensie de 74% pt. 25 ani dintre cei 45. Pt. fiecare an in plus peste 25 ani dintre cei 45 mi se adauga 2%. Asta inseamna 114% pensie fata de ultima solda.
Deci, asta e treaba! Mai este doar chichita cea mica: daca baza de calcul e diferita de la grupa la grupa din 2% in 2%, AC ar trebui sa aiba baza 76% si NU 74%. Ti-am mai spus, dar NU ai inteles bine!
Prin urmare, ca e HG 1294 sau HG-S 1019, pe noi NU prea ne mai intereseaza, e acelasi lucru, oricum castigam. AC pierde in cazul aplicarii proiectului de fata doar la reducerea varstei de pensionare care tot egala ca la CS este (dar pe noi nu ne mai intereseaza), si 2% la acea baza. Nu e vorba de acei 2%, e vorba ca asa e corect sa fie delimitata si baza la AC.
Singura chestie este numai sa reusim sa fim recalculati odata!
PS: Ai vazut ce bine stam cu logica astia din AC? Poate nu dai o bere!
@R26
Cui dai raspuns in ultimul comentariu?
Eu nu cred ca legea va fi adoptata fara acea limita, care exista si in L 164, ca baza de calcul sa nu fie depasita prin aplicare sporurilor pentru pensia suplimentara si sporul de 2% pentru fiecare an vechime peste 25 ani.
Or fi ei politicienii neatenti, dar nici asa.
Simularile vor arata, mai ales ca procentul de pensie pleaca din 70-74% din baza de calcul, ca se poate ajunge si la 150-200%
@Huhurez Rez. Dar nu este nimic de ascuns! Exista si alternativa contrara: desfiintarea din armata a grupei AC, adica:
1] A urmatoarelor specialitati/activitati: PILOTI, CERCETASI PRIN PARASUTARE, SCAFANDRI, ALPINISTI, PIROTEHNISTI, CERCETAREA IN ZBOR, TRAGATORII AERIENI, ORICE MILITAR PE TIMP DE RAZBOI/CAMPANIE/MISIUNI IN TEATRELE DE OPERATII, LUPTATORII ANTITERO (in general, personalul cu cel mai mare risc professional, dar si cu cea mai scazuta speranta de viata).
Prin urmare, inventam o armata fara aceste activitati/specialitati. Si gata!
2]. Daca revezi atent activitatile, chiar TU poti intra in grupa AC PE TIMP DE RAZBOI/CAMPANIE/MISIUNI IN TEATRELE DE OPERATII. Cum te diferentiezi in acest caz privind riscul in munca fata de exemplu, de un suflator la trombon care in timp ce TU esti masacrat de rusi sau de afgani, EL canta linistit in Cismigiu arii la domnisoare?
Grupa AC are o caracteristica unica: fie pace sau razboi, poti "da coltul" oricand! Mai are una: cei din AC traiesc mereu mai putin.
Da, ai varianta! Desfiintarea specialitatilor/activitatilor in cauza. Iar la razboi/campanie/teatre nimeni sa NU mai lupte, ci sa faca ce fac de exemplu, contabilii de la DFC. Care tot aceeasi baza de calcul de 74% a pensiei o au, si tot aceeasi reducere a varstei de pensioanare!
Nu este vorba de simpli replici, ci de normalitate! In caz contrar, pot fi desfiintate toate grupele de munca! Toti avand "conditii normale" indiferent de sepcialitate si de activitate!
@ Huhurez Rez. Simularile din birou al unuia din grupa CN arata ce ai spus tu! Realitatea este insa alta: in aceasta grupa maximul de rezistenta este de 15-20 ani. Media este de 10-12. La 15 ani incepi s devii "leguma", daca ajungi la 20 ani in AC, esti deja piftie! Statistic, cand esti "piftie" deja pleci! Cu 100% din baza de calcul si cam asta a fost! Adica, pleci mai tanar ca varsta, dar si cu pensie mai redusa decat unul din CS care nu are nicio problema sa fie sef birou juridic 30 ani si sa iasa cu 114% pensia raportata la baza de calcul! Si care are si speranta de viata (sunt standarde, nu trebuie sa le reinventam) mai mare decat cel care a fost in AC.
Deci, simularea NU trebuie facuta sub patura de neavizati! Ci, de profesionisti, pe baza realitatii!
@R26
Smecherii care au lucrat la acest proiect s-au gândit doar la situatia lor, când se vor pensiona ei.
Asa a fost si in 2001 cu L 164.
Doar ei sa aiba pensii cu 50% mai mari decât baza de calcul, practic cu 50% mai mari decât veniturle din ultima luna de activitate.
Ii doare pe ei in pleasna de pensiile celor pensionati inainte de 2011, pensii care nu depaseau 100/100 din baza de calcul si nici nu au mai fost actualizate din 2008. Ma refer aici la beneficiarii L 241/2013.
Dezavantajati vor fi si cei care au câstigat câte ceva prin recalculare/revizuire.
Cei din conducerea SCMD a avut chiar asa de mari pensiile calculate pe L 164 incât sunt mai mari decât pensiile calculate potrivit proiectului?
Ma gândesc ca altfel ar fi tipat dupa intâlnirea cu Oprea, nu ar fi ascuns documentul de lucru.
Daca se va reusi modificarea art 110-111, in sensul ca recalcularea sa se faca pentru toti militarii pensionari, pariez ca se vor modifica si art. 28-29 si urmatoarele referitoare la baza de calcul si procentele de pensie. Adica ...vor fi coborâte stachetele...
Se intreaba cineva , plin de ingrijorare : "Cei din conducerea SCMD a avut chiar asa de mari pensiile calculate pe L 164 incât sunt mai mari decât pensiile calculate potrivit proiectului?" .
Mai că sa-ti dea lacrimile de emotie la o asa profunzime a "gindirelii" !
Imediat vine , la populime , gindul cel mare : "F..-le muma-n c.r de nesimtiti care , prin l.241 , au pensii imense ! " .
Si mai zice populimea plina de minie proletara : "Au astia (cei din l.241) niste pensii atit de mari incit vor sa ne lase si pe noi , ceilalti din l.119 , cu pensiile ne-recalculate !".
Si mai zice populimea "ambetata" de elan : "Ai vazut , băi , ce pensii imense facea mizeria aia de l.164 ? De aia-i cea mai mare bunaciune contributeala !" .
Acuma , plin de umilinta , il intreb pe zicator : "Nene ... dar daca , cei aratati cu deştu de de-alde matale , au pensiile asa de babane "derect" prin "calculareala" pe l.119 ? "Calculareala" ajiutorata la greu prin mînăreli gopristice ...
De asa ceva n-ai auzitara alde matale ? Că_cam multa lume se intreaba si de "provenenta" unor pensii grase-al dracului pe l.119 ...
Ha ?!? Ce zici ? Daca si pensiile lu' "conducerea SCMD" au fost umflate cu pompa , gopristic ? Aiasta ca sa nu te mai chinuie hamletiana intrebare cu "pensiile imense pe l.241" !
@ huhurez
Cu mos Alecu +R esti ca si cu cîinele (subliniez) SURD la vinatoare.
Ei invîrt lucrurile tot in sensul in care le-ar fi lor cel mai bine neavind macar la indemîna o busola antica care sa-i readuca pe directia normala, reala.
Mai in gluma mai in serios il rugam pe ”căparul” nostru sa mai deschida o linie de fabricatie pentru cascaval fiindca după a lor si a gastii in numele careia își expun vrajile/fanteziile nu ajunge unul de 100% rotund ci trebuie neaparat sa tinda spre 200% .
Numai ca spre stupefactia lor vor avea deosebita ”plăcere” sa constate ca in cazul in care se vor introduce in lege anumite propuneri din partea maselor precum, uniformizarea aplicarii grupelor pentru toti militarii(lucru necesar si legal in vederea eliminarii discriminarii),actualizarea cuantumului cu salariile activilor, atunci toata articolele care prevad modul de calcul al cuntumului după noua lege vor fi modificate in asa fel incît acesta sa se poata apropia doar de maxim 100% din solda activilor. Asta le-o pot garanta si eu 100% fara pariu.
In alta ordine ,mos Alecu in stilul caracteristic nu spune adevarul decît cind ii foloseste lui. In cazul stagiilor ulterioare pensionarii din activitatea de militar realizate in civilie uita sa spuna ca de fapt acele stagii au fost calculate pe L263 formula civila (punctaj total/30/31) si ca aceasta pensie rezultata adaugata la pensia pe contributivitate sau pe L241 in plata nu influenteaza cu nimic atîta timp cit asupra ei se intervine doar cu indexarea cu rata inflatiei. In momentul in care se va aproba actualizarea pensiei cu cresterea salariilor activilor atunci pentru acea portiune din pensie obtinuta in civilie pe sistem contributiv in urma stagiilor ulterioare realizate problema se va pune cu totul altfel si sunt sigur ca acestea vor ramine doar pe indexare cu rata inflatiei (L263) si nu pe transformarea lor in pensii militare de stat cu actualizare functie de salariile activilor.
Asta ar fi normalitatea pe care trebuie sa o priceapă si mos Alecu si cei care propun astfel de nazdravanii.
Problema care o sa dea de furca in antamarea noii legii o va constitui faptul ca multe pensii in plata pe L 119 depasesc deja 100% cuantumul realizat pe formula noii legi. Se pune problema cum se va calcula pentru acestia sporul de vechime rezultat din aplicarea uniformizarii grupelor. Dar pentru cei cu coantumul după L 164 redobîndit in 2010 in baza L241. Spun asta deoarece cele doua cuantumuri rezultate din L119 si L 164/241 au formule de calcul diferite.
Pentru iesirea din dilema o sa se recurge la reculcularea tuturor pensiilor după formula noii legi cu specificatii gen 241 pentru cele care depăsesc cuantumul rezultat prin noua lege? Ar fi normal insa unii nu vor ceda. Foarte complicat multumirea tuturor combatantilor. Aici este vorba si de gasirea unui hotarît care sa rupă pisica. Altfel brambureala o sa domine si va fi de intensitate si mai mare.
Atat de mult imi place SENINATATEA lu R26 UGAR..cu caqre cere el pensie dubla fata de salariu ! Este simpaticut ....
Bai Piloate ..se vede treaba..ca ai trecut pe ,,postcombustie"..la scris !!
Cat priveste ...suplimentarea cascavetului la 200 %...nu mai merge...
Am bagat toti ..da toti tapii la productia de lapte..!!!
Au ..ce vrei sa bag si ciobenii si bacitele...?? Incepe sa puta ..cascavetele ....
@mos alecu
In incercarea de a bramburi auditoriul, esti tare ilogic in raspunsul la intrebarea cu privire la atitudinea complice a conducerii SCMD cu autorii proiectului.
Sindicatul disponibilizatilor s-a infiintat si pentru ca pensiile recalculate erau mai mici decât pensiile primite pe Legea 164. Asta nu o contesta nimeni.Altfel, nu mai riscau sindicalistii de frunte sa fie amendati de instante pentru solicitari vadit neintemeiate, de a primi retroactiv cuantumul pus in plata prin L 241.
De ce nu vrea domnul Dogaru o pensie militara mai mare, calculata cu 70-74% din baza de calcul- medie a 6 luni consecutive din ultimii 5 ani? De ce nu doreste recalcularea pensiei puse in plata prin L 241?
Sa fii avut variatiuni ale soldei de functie in ultimii 5 ani incât sa nu mai poata beneficia de solda de functie din ultima luna.. ca baza de calcul?
Pentru pensiile contributive excesiv de mari exista o explicatie: vechime efectiva „matusalemica”, de peste 40 de ani.
In schimb, o parte din pensiile excesiv de mari pe Legea 164 a fost obtinuta prin invârteli si coruptie.
Cezare, sa fii oricum pregatit pentru R+mos Alecu si cu cîteva felii de mozzarella peste 200% , rasplata pentru stii, actiune in HR _CV plus mosirea de catre ambii cu forcepsul a noii legi.
Deci ,”daca se vrea” se gasește si justificare. Numai niste ”rau intentionati” si ”nestiutori” pot denigra astfel de”initiative”. ............(turbate râu).
Mosul unineural ..n-a vazut ..n-a auzit ....!!!
@Huhurez Rez. Iti raspund eu, e ceva ce nu stii sau ai scapat in anii astia! Daca dai o raita printre primii "smecherasi" la incasat venituri bugetate ai acestei tari, acestia sunt profesorii universitari si, dintre ei cei mai mari rasplatiti sunt cei cu titlul de "doctor". Nu conteaza ca sunt civili sau din armata! O televiziune arata la un fost ministru acum cateva luni (parca E. Andronescu), in declaratia de avere din venituri ca beneficia de 8 000 lei lunar din doar cateva ore predate lunar ca profesor universitar la stat.
Acestia au existat si exista inclusiv in armata! Nu mai stiu cum e legea acum, dar in fosta lege a salarizarii doar acest titlu, fara sa profesezi nimic, iti asigura nu stiu ce sporuri in plus fata de solda! Daca te mai si "lipeai" de niste ore la o facultate sau la o academie militara - de stat sau privata - nu are importanta, totul se platea la "ora predata" cu niste venituri extra-solde de statea mâţa in coada.
"Doctorii" care au lucrat in armata erau "lipiti" de diverse facultati bugetate, cu plata la "ora". Iar dupa desfiintarea cumulului pensie-salariu, "lipiciul" s-a refacut!
Sa nu uiti ca si SCMD si ANCMRR sunt conduse de "doctori"!
Pentru ca vad ca mintile care nu au elementare deprinderi intr-ale martimeticii sint si foarte sensibile , voi explica mai direct .
Mi se spune ca : "In incercarea de a bramburi auditoriul, esti tare ilogic in raspunsul la intrebarea cu privire la atitudinea complice a conducerii SCMD cu autorii proiectului." .
Eu am raspuns , in esenta , că , si cei care au pensiile umflate gopristic pe l.119 , au aceeasi atitudine . Atitudine de a se opune recalcularii conform regulilor acestui proiect . Si ca intre acesti "cu pensii umflate gopristic" pot fi chiar si cei din conducerea SCMD .
-----------------------
Pentru detaliere ... pentru mintile fara deprinderi martimetice ...
Impricinat cu pensie pe l.241 ...
- are cuantumul din l.164
- intr-o eventuala recalculare se vor folosi exact acelesi elemente ca la l.164
--- la l.164 , daca erau variatii de solde , se folosea media ultimelor 6 luni
-------- cred ca este de acord si nepriceputul intr-ale martimeticii ca eventualele "mînăreli" (suspectate si incriminate de el) s-au facut in aceste ultime 6 luni ...
--- la acest proiect se foloseste TOT MEDIA a sase solde din ultimii 5 ani
--- este "la mintea cocosului" ca impricinatul isi va alege aceste 6 luni ... acolo fiind si "mînărelile" incriminate
--- DECI SE FOLOSESC EXACT ACELEASI SOLDE pentru o eventuala recalculare
- avind in vedere propunerile de procentaje mai mari ... rezulta ce pensia (eventual) recalculata va fi mai mare
- daca se mai ia in considerare si o posibila (?) aplicare a hg s-1019 ... pensia recalculata va fi mult mai mare ca pensia pe l.164 (l.241)
Trebuie sa fii complet idiot ca tu , "beneficiar" de l.241 , sa te opui recalcularii conform principiilor acestui proiect .
(continuare)
Impricinat cu pensie din l.119
- pensie mai mare decit pensia pe l.164
- pensie pe l.119 "umflata" gopristic ... atit de umflata incit nici lui nu-i vine a crede
- in caz de (eventuala) recalculare conform metodei proiectului pensia ar deveni mai mare decit "fosta" pensie pe l.164 ... dar ar fi inca departe tare de ceea ce primeste el acum , pe l.119 .
In concluzie : acest impricinat ar trebui sa fie idiot complet ca sa accepte recalcularea pensiei lui (pe l.119) in sistemul propus de proiect ...
-----------------
Putem , deci , spune ca_conducerea scmd se opune recalcularii pensiilor (in sistemul stabilit in proiect) deoarece si ei au fost "mînjiţi" prin umflarea gopristica a pensiilor lor ...
---------------------
Sper ca , de data asta , chiar si mintea fara deprinderi martimetice a inteles ca NUMAI cei cu pensii umflate gopristic se opun recalcularii pensiilor . Nici un "beneficiar" de l.241 nu se poate opune recalcularii fara a fi un foarte mare idiot !
Mi se (mai) spune si ca : "@mos alecu In incercarea de a bramburi auditoriul..." .
Vai , vai , vai ! ... Eu sa incerc sa "bramburesc" auditoriul !?!
Eu ... un simplu comentator "care-si apara saracia , si nevoile , si neamul !..." .
Eu ... un simplu comentator care n-a fost niciodata supus vreunei "pîrdalnice de deşertăciuni" ca _cum_ca spusele lui ar putea "schimba lumea" !?!
Aduc aminte zicatorului de mai sus ca mai deunazi se lauda cu "stabilitatea politicii editoriale" a blogului pe care-l pastoreste ...
"Stabilitate editoriala" care se poate manifesta numai de catre o "institutie" care se mindreste cu influenta pe care o exercita asupra "auditoriului" ...
"Stabilitate editoriala" care o fi insemnind un plan de actiune (de bramburire (?) a auditoriului) ??? ...
"Stabilitate editoriala" care o fi insemnind transmiterea catre auditoriu a "liniei de partid si de stat" ???...
"Stabilitate editoriala" care o fi insemnind stabilitate si continuitate in actiunea de bramburire a auditoriului ???. ..
Nu stiu raspunsurile ... si nici nu sper ca-mi vor fi date !...
Exista (inca) pe aici doi handicapati mintal , care , ca niste copii răzgîiaţi , incearca sa se tot bage in seama ... dar nimeni nu le da atentie !
Se vede treaba ca handicapatii respectivi au uitat sfatul pe care l-au primit de la parinti : "Copii si prostii tac atunci cind vorbesc adultii ! Tac si invata !" .
@mosule
Ai dat in sindromul „martimeticii” si ti s-a incetosat mintea.
Cum poti sa crezi ca un disponibilizat din SCMD a avut pensia contributiva mânarita „goprist” si sa mai fie si beneficiar al legii 241?
Citeste site-ul SCMD si vei constata ca Dogaru este beneficiar al L 241, deci a avut o pensie mai mare pe L 164.
Omul nu-si doreste decât ca pensia stabilita pe L 164 sa fie majorata anual. Scopul si-l realizeaza prin simpla schimbare a denumirii pensiei, nu prin recalculare potrivit proiectului. Si-a facut calculul si a constatat, fie din motive de elemente ale bazei de calcul, fie din motive de ani putini peste 25 de ani, ca ii iese o pensie militara noua mai mica decât vechea.
Cei cu pensii contributive excesiv de mari, nu au a se teme, pentru ca, asa cum spuneam, au o vechime efectiva atât de mare incât sunt avantajati de nelimitarea cuantumului pensiei de baza de calcul.
@mosule
Ai dat in sindromul „martimeticii” si ti s-a incetosat mintea.
Cum poti sa crezi ca un disponibilizat din SCMD a avut pensia contributiva mânarita „goprist” si sa mai fie si beneficiar al legii 241?
Citeste site-ul SCMD si vei constata ca Dogaru este beneficiar al L 241, deci a avut o pensie mai mare pe L 164.
Omul nu-si doreste decât ca pensia stabilita pe L 164 sa fie majorata anual. Scopul si-l realizeaza prin simpla schimbare a denumirii pensiei, nu prin recalculare potrivit proiectului. Si-a facut calculul si a constatat, fie din motive de elemente ale bazei de calcul, fie din motive de ani putini peste 25 de ani, ca ii iese o pensie militara noua mai mica decât vechea.
Cei cu pensii contributive excesiv de mari, nu au a se teme, pentru ca, asa cum spuneam, au o vechime efectiva atât de mare incât sunt avantajati de nelimitarea cuantumului pensiei de baza de calcul.
Luat de elanul propagandistic (pentru bramburirea auditoriului) cineva ma intreaba : "Cum poti sa crezi ca un disponibilizat din SCMD a avut pensia contributiva mânarita „goprist” si sa mai fie si beneficiar al legii 241? " .
Unde am spus eu asa ceva ?
Tot in spiritul "stabilitatii politicii editoriale" a blogului se continua intoxicarea ca , vezi doamne , conducerea scmd nu putea avea pensiile umflate gopristic ... acestia fiind "dusmanii" lui goprea ...
Eiiii taci !!!
Ia uite cum s-a schimbat discursul dogarului (conducerii scmd):
- de la : "I-a spus lui unul Oprea, fostul “”sef al Mafiei personale a lui Adrian Nastase””, mare profesor universitar cu stele, care e cel putin la fel de tare ca si defunctul Odios. Cand iesea ala in vizita de lucru, dadea odata din mana si disparea un cartier intreg. Karatist de aceeasi talie galactica, numitul Oprea, cand iese in teritoriu si ridica un deget, mai dispare un teren al armatei. ... Dar si el ne iubeste! Daca o singura pensie militara va scadea … alti 20 000 de militari isi vor da demisia. Dar nu mai este cazul, pentru ca nu mai exista pensii militare de stat.
- la : "...cu UNPR-ul, noul partid la putere si cu liderul acestuia, Gl. dr. Gabriel Oprea, devenit prim viceprim-ministru si cea mai influenta persoana din Guvern.
In buna masura, ceea ce am obtinut pana acum, si speram sa obtinem in zilele urmatoare, se datoreaza apelului direct la d-nii Gl dr. Gabriel Oprea, Ilie Botos, dl. Neculai Ontanu si, mai nou, ... col. Valeriu Pricina, in noua sa calitate de organizator al Depatamentului Aparare din respectivul partid...." .
----------------
Schimbare de discurs datorata unor furtuni solare ? Sau unei "revaluari" a modului de stabilire a pensiilor pe l.119 ?
"Stabilitate a politicii editoriale" ... dar sa stim si noi cind este o clara incercare de bramburire a auditoriului ...
@Mos
Pai... nu d-ta ai scris mai sus:
duminică, 25 ianuarie 2015, 12:32:00 EET
mos alecu spunea.
. Si ca intre acesti "cu pensii umflate gopristic" pot fi chiar si cei din conducerea SCMD .
-----------------------
Noi stim ca toti din conducerea SCMD sunt beneficiari ai L 241, nu Gopristi, ca altfel nu infiintau sindicatul.
Hai sa incheiem copilariile si sa conchidem ca suntem de acord ca recalcularea potrivit noii legi sa se aplice tuturor pensionarilor militari.
Sigur ca sa terminam cu copilariile ... dar ce vor intelege copiii răzgîiaţi de aici ?
La : "Noi stim ca toti din conducerea SCMD sunt beneficiari ai L 241, nu Gopristi, ca altfel nu infiintau sindicatul." .
Nu !
Sindicatul s-a infiintat pentru "desfiintarea" interdictiei cumulului pensie-salariu bugetar ...
Acest scop s-a manifestat pina tirziu incoace ... aproape pina la aparitia legii cu desfiintarea interdictiei cumulului pensie-salariu bugetar ...
Chestia cu lupta pentru pensii a aparut tirziu ... si destul de timida ...
Pina cind goprea a goprizat pensiile conducerii scmd ... iar conducerea scmd a inceput sa puna batista pe ţambal la orice avea vreo tangenta ca problema ...
Toate acestea sint pentru CONDUCEREA scmd ... in filiale se vorbea despre pensii ... dar conducerea avea alte prioritati ...
”pentru ca nu mai exista pensii militare de stat.” spune cineva pe aici care-și spune mare invatat autodidact-mos Alecu.
Mari curveturi detinatorii astia de ”limbă” orientata functie ”de unde cade ceva”, nu conteaza daca ieri am scuipat si azi lingem.
Cind s-au taiat pensiile l-ati injurat, după ce in sfirsit ati tras si voi concluzia ca a salvat ce s-a putut salva l-ati laudat ,(doar in speranta ca va salveaza si pe voi trepădusii de birou si cu munca fara sporuri).
Dar daca ne lasa pe toti pe mina lui Boc=îrnău era mai bine? Atunci beleati de tot si ochii și pu_nga.
Aveti voi coloana vertebrala? Cum se numeste operatiunea Dg-Dbreton de taiere a grupelor după ce Dbreton spuse la Temeșvar in fata rezervistilor ca grupele se vor aplica pentru toata lumea. Ca pe urma ”manipulatorii” in scopul propriilor interese sa le declare ”falsuri”.
Sau se mergea tinta spre etapa intii a recuperarii cuantumului din 2010 ,(vezi L241). Acordarea grupelor in aceasta etapă insemna cumva incurcarea socotelilior. Se pare ca da.
Acum urmeaza cumva etapa a doua ,indexarea cuantumului din 2010 si eventual nu ar fi rea si actualizarea cu soldele activilor? Se pare mosule ca da. Satisfactia pe tine si gasca o sa fie nemarginita fiindca probabil mai mult de atit nu puteti obtine,eventual un salt in grupă pe ici pe colo daca nu ati fost toti simpli minuitori ai armamentului din dotare.
Acum ca nu v-a dat indexarea l-ati injurat din nou.
Ca sa va miscati mai repede cu convingerea cui trebuie, va cedez pe post de ”limba” o elice flexibila la maxim.
La cîta coloana vertebrala doar sporul de manipulare va prinde.....mosule cu pensie smecherita prin L 164.
Domeniul pensiilor militare intereseaza cred toate cadrele militare trecute in rezerva cu drept de pensie . Urmaresc frecvent comentariile de aici . Sunt dezamagit sa caut un raspuns la ce ma framanta in urma anularii legii 164 . Sunt afectat substantial de legislatia ulterioara . Nu inteleg de ce aceasta pagina scoate mai intai in evidenta talentul unora de a creea literatura si scenete de revista a anilor '48 ,gratuite , puse la dispozitia celor ce n-au fost in situatia suportarii privatiunilor impuse de regimul militar . Eu consider ca acum si nu numai , frontul trebuie sa fie comun , nimeni nu trebuie sa fie afectat de puterea de cele mai multe ori corupta care se afla intamplator la fraiele legislatiei din tara . Renuntati va rog la stilul vulgar de adresare si cautati prin calitatea postarilor sa fim considerati asa cum merita rezeva armatei romane .
cu respect si onoare ,
N Filip
YEEEEESSSSS...!!!
@Filip
Nu cred sa fi existat vreo problema neclara, despre L 164 si cele care i-au urmat dupa anul 2010, despre care sa nu se fi discutat pe acest blog.
Arhiva blogului este organizata alfabetic, pe etichete, in dreapta paginii. Dând clik pe o eticheta veti putea citi toate articolele referitoare la acel subiect, lege, ordonanta, HG etc.
Este adevarat ca in articole gasiti punctul de vedere al administratorului blogului , dar el se completeaza cu comentarii, cele mai multe avizate, din partea cititorilor.
Aveti dreptate ca unii comentatori discuta pe lânga subiect sau fac intentionat oficiul de trolii, aspect care ingreuneaza gasirea unei informatii printre atâtea discutii sterile.
Uneori sunt bune si discutiile in contradictoriu, nu sunt adeptul unitatii de abordare, pentru ca astfel intelegem solutiile de aplicare a legislatiei pensiilor.
Daca nu va descurcati, puneti intrebari, fara nicio retinere.
Rog seriozitate din partea celor ce pesteaza diverse opinii pe aceasta pagina . Nu ne face cinste astfel de opinii . Daca realizatorul acestei pagini nu este de acor cu opinia mea si nu-mi publica comentariul, am sa recomand prin alte mijloace ca aceasta pagina este in interesul puterii si publica materiale pentru deturnarea vigilentei rezervei de cadre din armata romana .N-as vrea sa am dreptate !
Multumesc pentru postarea antarioara
Cu respect N Filip
@Nicolae Filip duminică, 25 ianuarie 2015, 18:49:00 EET :
Deoarece_cei care (mai) comenteaza pe aici nu vor sa supere pe nimeni , iar comentariul dvs. este destul de vag si generalist ... puteti fi mai explicit in privinta celor care v-au suparat si v-au dezamagit ?
Ca sa stim si noi care-i cetateanul care treb'e sa-si puna cenusa-n cap !
-------------------
Cetatenii despre care spuneam ca "nu vor sa supere pe nimeni" , fiind vechi cunostinte , isi permit sa se mai muşte/inţepe intre ei ...
Dar daca aveti nevoie de vreun ajutor ... apelati cu incredere !
Nu uitati indemnul patronului : "Daca nu va descurcati, puneti intrebari, fara nicio retinere. "
Recomand sa citim de zece ori inainte de a scrie o data . Cum putem sa-i aducem osanale celui ce se ascunde in spatele unui nume de circ , chiar daca are dreptate .Este nevoie de o alta forma de protest si abordare a necazurilor noastre .Nimeni nu ne ia in seama in sensul acestor comentarii . Cititi-le inca odata si convingeti-va daca aveti si dreptate si castig dupa ambalajul pe care l-ati utilizat ...? Treziti-va !
Ciudat mod de raspuns !
Patronul fara angajati nu valoreaza nimic . Patronul mananca din munaca angajatilor .
"Cetatenii despre care spuneam ca "nu vor sa supere pe nimeni" , fiind vechi cunostinte , isi permit sa se mai muşte/inţepe intre ei ...
Dar daca aveti nevoie de vreun ajutor ... apelati cu incredere !
Nu uitati indemnul patronului : "Daca nu va descurcati, puneti intrebari, fara nicio retinere. "
duminică, 25 ianuarie 2015, 19:37:00 EET
Asa..asa... domnule Filip! Luati-i la rost pe glumeti! Sa se invete minte si sa comenteze serios. :):):)
Vorbind serios, domnule Filip, aici suntem un cerc privat de discutii pe tema pensiilor, cu precadere, in care incercam sa suplinim lipsa de informatii oficiale din partea institutiilor statului.
Nu e nimic formalizat, oricine având acces sa citeasca si sa comenteze decent pe acest blog.
Nu ne certati ca mai si glumim! Deviza blogului este relaxare prin comunicare virtuala. Cititi aici
http://www.huhurez.com/p/sa-ne-relaxam-prin-comunicare-virtuala.html
sabau. Dar cu ordinele militare de vechime sau insemne onorifice cum ramane ?
@Buzle Ovidiu luni, 26 ianuarie 2015, 12:08:00 EET :
Majorarile de pensie datorate OMM (SOSP) sint cuprinse in L.80/1995 (statutul cadrelor militare) .
@Ovidiu
Drepturile pensionarilor pentru ordinele militare sunt reglementate de art. 11 al Legii 80/95, Statutul cadrelor militare.
De regula, aceste drepturi sunt mentionate in HG de aplicarea legii.
Va multumesc ca am fost inteles !
Citesc zilnic toate comentariile postate . Sincer va spun , este mai bine asa !
@Nicolae Filip luni, 26 ianuarie 2015, 18:00:00 EET :
Dupa marinimia cu care acordati calificative situatiei de aici (dupa o atit de scurta activitate in "zona de operatii") , am impresia ca aveti convingerea ca asprele dvs. critici "au pus lucrurile la punct" ...
V-as propune sa nu va autoiluzionati ... pentru a nu avea dezamagiri legate de puterea dvs. de influentare a "maselor largi populare" ...
Starea actuala de "acalmie" de aici este ... trecatoare !...
Este ceva asemanator "ochiului furtunii" ...
Nici nu se stie ce problema apare ... si furtuna revine ...
Multi isi deschid bloguri numai pentru a se arata "ce dăştepţi este ei , in capul lor" ... nu accepta comentarii , sau accepta numai comentarii-osanale la adresa patronului ...
Alte bloguri sint atit de "fade" incit comentatorii se plictisesc repede si pleaca ...
Aici ... situatia-i alta !
Aici nu se fac comentarii simple la adresa articolelor propuse : constatatoare , aprobative sau dezaprobative !...
Aici se discuta , se dezbate , se argumenteaza ... cu mai putina sau (de cele mai multe ori) cu mai multa patima !
Cei care "nu tin la tavaleala" se retrag (sau nu se angajeaza in "lupta")... criticind "atmosfera" de aici ...
Cei care nu reusesc sa extraga ideile din furtuna discutiilor de aici se retrag si ei (sau nu se angajeaza in "lupta")... criticind "dezordinea" ...
Asa ca ... nu va iluzionati ca de-acum inainte "va fi pace sub maslini" pe-aici-sa !...
Nu va asteptati ca la aparitia vreunei "noutati" sa apara doua comentarii de genul : "Da ! Asa este !" ... si gata !
Nu va asteptati ca aici sa fie o simpla cutie postala in care se introduc intrebari ... se livreaza raspunsul ... si gata !
In proiectul de lege supus atentiei, nu se spune nimic de personalul militar care si-a desfasurat activitatea in ,, alte conditii,,.daca la recalcularea pensiei se mai adauga un plus fata de cei din grupa de munca ,, conditii speciale,,sau vom fi bagati in aceiasi oala ca in prezent pe legea contributivitatii. Ar fi o reparatie de luat in seama pentru cei care o viata intrega am lucrat in aceasta grupa de munca. Macar un spor procentual cat dacat infim de 10 -15 %.
@Ovidiu
Desi procentul de pensie este acelasi, 74% din baza de calcul pentru conditii speciale si alte conditii, cei cu alte conditii sunt avantajati pentru ca in proiect conteaza si vechimea suplimentară cu câte 2% pentru fiecare an peste vechimea de 25 de ani.
Pentru 10 ani lucrati in conditii speciale avem 15 ani vechime totala si pentru alte conditii avem 20 de ani vechime totala.
Cel cu alte conditii va avea cu 10 puncte procentuale mai mult decât cel cu conditii speciale.
@Buzle Ovidiu marți, 27 ianuarie 2015, 11:59:00 EET :
Conform proiectului :
- fiecare an (real) lucrat in "alte conditii de munca" reprezinta INCA un an la vechimea in serviciu ...
- ca urmare ... pentru (sa zicem) 20 ani lucrati in "alte conditii" veti avea 40 ani vechime in serviciu ...
- pentru ca ati lucrat peste 15 ani in "alte conditii" procentul de calcul a pensiei ar fi 74% (fata de 70% pentru conditii normale)
- pentru 25 ani vechime in serviciu se calculeaza (ca pensie) 74%
- pentru cei 15 ani in plus (peste 25 ani , pina la 40 ani vechime in serviciu) se mai adauga la procent inca 15x2%= 30%
- total procent de calcul 74%+30%= 104%
********** Acest sistem produce si "separarea" intre munca in "conditii speciale" si "alte conditii" ... lucru care nu se intimpla in l.263 ...
Eu am lucrat timp de 26 de ani in grupa,, alte conditii,, , situatie care conform precizarilor si interpretarilor lui Mos Alecu ar insemna la un calcul urmatoarea situatie ipotetica>-Pensia de pornire ar fi de 74 % pentru 25 de ani vechime,la care s-ar mai adauga diferenta pana la 52 de ani vechime=27 de ani inmultit cu 2%=54 %. Deci 74%plus 54%=128%. La care s-ar mai adauga 20% ordinil meritul militar de 20%, rezultand in total un procent de 142%. Ori undeva in legea veche exista o limitare la maximum 100% a pensiei din vechiul salariu sau solda. Poate cineva sa ma lamureasca ce va prevede noua lege a pensiilor militare ? Va multumesc.,
@ Buzle
Nu va munciti sa repetati de mai multe ori comentariul, ca nu apare fara moderare.
Calculul este corect pâna la procentul de 128%
la acesta se mai adauga 20% OMM si 9% pensia suplimentara.
Adica 128% +29%.128% = 128+37,12= 165,12% din baza de calcul.
Asata conform actualului proiect care nu mai limiteaza cuantumul la 100% din baqza de calcul.
Nu stim cum va fi aprobat in lege.
@Buzle Ovidiu marți, 27 ianuarie 2015, 17:31:00 EET :
Despre procentul acela care este peste 100% ...
Da ! L.164 prevedea limitarea procentului la 100% . Majorarea datorata OMM (SOSP) se adauga la acest procent !
Deci (dupa calculele dvs.) puteti ajunge la 142% ... deoarece actualul proiect nu mai prevede acea limitare ...
Eu nu cred ca in lege (daca va fi) nu se va prevedea si acea limitare .
Eu , cel putin , sustin existenta acelei limitari pentru a nu se "distorsiona" legatura cu soldele celor in activitate .
Asa ... intre noi : in prezent sinteti in activitate (asa inteleg din interventia dvs.) ! Va convine faptul ca exista pensii mai mari decit solda dvs. (pensionar cu acelesi conditii ca si dvs.) ? Dvs. cu munca si responsabilitatile zilnice , iar el "pensionar cu burta la soare" ...
-------------------------
Procentajul corect este : 128%(din vechime)+ 9%(din pensie supl.)=137 %
137% +20%(din137% -pentru OMM)= 164,4%
Decât pensii militare neactualizate de 7 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com