De la căderea guvernului Ungureanu liderii politici ai USL și miniștrii nominalizați în portofoliile Muncii și Apărare au evitat să se pronunțe explicit în legătură cu ce va face noul guvern cu Legile 119/2010 și 263/2010 prin care au fost desființate pensiile militare.
Cei care i-au intervievat ori i-au avut în emisiuni pe Câmpeanu și Dobrițoiu n-au fost interesați și nici pregătiți sa-i întrebe concret despre pensiile militare, rezumîndu-se să pună în discuție doar problemele sociale cele mai arzătoare ale momentului, respectiv întregirea salariului bugetarilor cu 15% și restituirea către pensionari a contributiei de 5,5% reținute fără deducerea sumei de 740 lei.
Doar Dobrițoiu a zis că se va reveni la valorile pensiilor existente înainte de iunie 2010, pentru că așa scrie în programul de campanie al PNL, fără să detalieze ce înseamnă această. Aplicarea stricto-senso a expresiei din program ar însemna că unele pensii militare vor scădea iar altele vor crește față de cuantumul revizuit recent.
Tăcerea din dezbaterile televizate demonstrază că SCMD s-a săturat să mai pună presiune mediatică pe guvernanți fără să primească solidaritatea majorității pensionarilor. E drept că mulți pensionari, cei mai mulți, si-ar dori ca lucrurile să rămînă neschimbate.
Nici mitingul rezerviștilor de pe 1 Mai n-a mai primit sprijinul conducerii centrale a SCMD.
Poate acum realizează și cîrcotașii care au bagatelizat rolul unei organizații sindicale ce înseamnă să întreții o asiduă campanie de presă în scopul dorit. Mulți continuă să creadă că s-au trezit cu pensii mai mari pentru că așa si-a dorit ministrul Apărării , Gabriel Oprea.
Nu domnilor! În spatele cortinei a fost o luptă dură pentru a înfrînge întențiile inițiale ale regimului Băsescu!