"Lumea caută închisorile CIA sub perdeaua de fum întinsă de dezinformatorii de profesie.
Ele nu au fost la ORNISS, ci la MApN. Iar operaţiunea de capturare, transport şi interogare a teroriştilor nu a fost coordonată de CIA, ci de
DIA. DIA înseamnă
Defense Intelligence Agency, adică Agenţia de Informaţii a Apărării SUA, şi este condusă de generalul-locotenent Ronald Burgess Jr. România are 1.876 de militari în Afganistan, în cadrul operaţiunilor ISAF. 47 de militari români din trupele speciale sunt cantonaţi la Kabul, la comandamentul OEF, Operation Enduring Forces, care se confruntă direct cu teroriştii islamişti."
".... un jucător încă important din teatrul de război al Afganistanului, cel puţin ca lider spiritual şi informal, rămâne Al-Qa’eda, care reprezintă o coaliţie pan-islamistă, cu elemente provenite din Arabia Saudită, Yemen, Egipt, Iordania, Liban, Algeria, Maroc, şi a cărei limbă de comunicare este araba. Efectivele Al-Qa’eda sunt estimate la 1.000 de combataţi.
România este una dintre puţinele naţiuni aflate în război a cărei populaţie nu este informată onest despre participarea la conflictul afgan şi despre consecinţele coliziunii cu organizaţiile teroriste. Non-informarea, ca şi dezinformarea, dau stilul armatei române, care la revoluţia din 1989 a luptat împotriva propriului ei popor. MApN a inventat teroriştii, i-a avut în soldă şi nu a suportat consecinţe juridice din această cauză. Că, acum, nişte foşti terorişti din revoluţia din decembrie 1989 luptă împotriva teroriştilor islamici nu poate decât să ne bucure. Iată că se poate, vorba lui Boc. Cei cu misiuni speciale în revoluţie aparţineau de Direcţia Informaţii a Armatei, devenită DGIA. Azi, noua Brigadă de Informaţii Militare (BIM), alcătuită din batalioanele HUMINT, IMINT şi SIGINT, luptă în Afganistan şi a combătut în Balcanii de Vest şi Irak. James L. Claper, directorul Comunităţii de Informaţii a SUA, a transmis un mesaj personal de felicitare cu ocazia constituirii BIM.
În Afgansitan, BIM capturează terorişti, împreună cu DIA, Defence Intelligence Agency. De treaba asta nu cred să se fi ocupat vreodată CIA, ci exclusiv armata SUA, în colaborare cu partenerii. Parte din terorişti au ajuns şi la noi şi au fost interogaţi pe teritoriul unor unităţi militare. Sursele noastre ne-au indicat că unităţile trebuie căutate cam unde a fost comandant colonelul Virgil Bălăceanu, fostul şef al Statului Major al Brigăzii 282 Mecanizată Focşani, comandant al Brigăzii 34 Mecanizată Teritorială „Vasile Lupu“ din Mihail Kogălniceanu şi comandantul Brigăzii 2 Infanterie uşoară „Rovine“ din Craiova, incubatorul „Scorpionilor Roşii“ din Afganistan.
Fosta Brigadă 34 din Mihail Kogălniceanu a devenit bază americană. Sursele au remarcat că după episodul Kogălniceanu, unde Bălăceanu a cooperat cu agenţia americană DIA, motiv pentru care a învăţat elemente de arabă, pentru o mai bună interogare a teroriştilor, cariera sa a devenit de neoprit."