Un produs Blogger.

vineri, octombrie 28, 2011

Altfel ...despre 1989, autor Corvin Lupu din Sibiu.

0 comments
Autorul cartii, prof.universitar CORVIN LUPU, martor al evenimentelor de la Sibiu, locatar al zonei in care s-a petrecut sangerosul macel ordonat de sinistrul ofiter Dragomir, a surprins opinia publica printr-un serial de interviuri inceput in ianuarie 1990, pe Televiziunea Libera, in care incerca sa demaste diversiunea prin care zeci si sute de militieni si securisti din Sibiu au fost ucisi, raniti sau arestati de catre cei de la Scoala de Ofiteri din Sibiu. Serialul a fost intrerupt din ordinul dat de Ion Iliescu, la insistentele nedemnului ministru al Apararii, G-ral Nicolae Militaru, asa cum ar fi recunoscut, ulterior, directorul de atunci al Televiziunii . Imprejurarea l-a ambitionat, a continuat sa cerceteze in arhive, sa discute cu participantii la evenimente si a scris cartea  "ROMANIA 1989.  De la revolta la lovitura de stat"
Autorul si-a prezentat cartea, joi 27 10 2011, la Biblioteca Antim Ivireanu din Rm Valcea, cu participarea unei numeroase si selecte asistențe.
Nu cred ca a avut atatea exemplare la vanzare ca sa satisfaca cererea de carte, mai les dupa discursul sau si dupa interventiile unor avizati participanti din public. Televiziunile locale l-au asaltat pe autor, solicitandu-i prezenta in direct in emisiunile lor.
Cartea poate fi procurata prin lantul de librarii "Alexandria" din intreaga tara.



Citat din partea introductiva a autorului:

"Plecam in abordarea problematicii de la axioma ca in istorie nu exista sisteme politice si regimuri bune si rele, ci ca binele si raul convietuiesc in fiecare dintre sisteme si regimuri politice. Binele sau raul sunt stabilite functie de unghiul din care privesti lucrurile. Eroii unei natiuni sunt criminalii altor natiuni. Binele unora este, adeseori, raul altora. Istoria este o permanenta confruntare, iar legile si tratatele internationale sunt opera invingatorilor de moment in aceste confruntari...... In general, desigur cu unele exceptii, cercetatorii au fost sfatuiti de militarii MApN sa nu retina afirmatiile celor de la Securitate si Militie si invers. Magistratii implicati in cercetarea evenimentelor s-au apreciat pe ei insisi ca fiind singurii detinatori ai "adevarului". Demonstrantii revoltati au contestat afirmatiile majoritatii celorlalte forte implicate in evenimente.. Toti cei implicati au manifestat dorinta sa prezinte faptele in propria lumina si au tinut cu dintii de partile de adevar pe care le sustineau, i-au contestat pe ceilalti si au prezentat drept decisiva viziunea lor. Practic. cercetatorul s-a aflat in situatia ca aceleasi eveninimente sa fie prezentate in cateva moduri diferite....... Audiatur omnia pars este principiul care ar trebui sa  fie respectat cu sfintenie in cercetare, mai ales in in ceea ce priveste istoria recenta"


Prezint in facsimil cateva pagini din carte, cu care sper sa va trezesc interesul de a o lectura.






Niciun comentariu: