Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 09, 2011

Sentinta 443/23 11 2010 a C. A. CLUJ o veritabila lectie de drept european pentru Guvernul Boc-Basescu.

6 comments
















Publicata de  E Cobuz pe Roarmy230

6 comentarii:

Plano10 spunea...

In pagina 8 a Sentintei, instanta de la Cluj si-a motivat anularea unor dispozitii din HG 735/2010 cu argumente ale dreptului european. Fara sa-si depaseasca limitele competentei si fara sa numeasca direct Legea 119, practic, instanta face un rechizitoriu aspru chiar unor prevederi din cuprinsul Legii 119/2010:
-pensia este un drept cu valoare patrimoniala;
-dreptul de indemnizare pentru indeplinirea unor obligatii militare are o natura suficient de caracteristica din punct de vedere patrimonial;
-autoritatea statala realizeaza o ingerinta in dreptul militarilor la respectarea unui bun si in dreptul de a se folosi de acel bun.
-ingerinta statului in drepturi trebuie sa aiba o baza legala in reglementarile interne si, in plus, trebuie sa urmareasca un scop legitim si sa apara ca necesara.
-cand se invoca baza legala a ingerintei in drepturi prin expresia"in baza legii" trebuie analizata si calitatea legii in cauza;
- legea prin care se pretinde ingerinta in drepturi trebuie sa contina garantii procedurale , suficiente pentru evitarea abuzului de putere din partea autoritatilor.
-ingerinta in drepturi trebuie sa fie proportionala cu scopul urmarit.
-un just echilibru intre satisfacerea interesului general si cerinta respectarii dreptului fundamental al individului.

Cu alte cuvinte, instanta de la Cluj avertizeaza Guvernul Boc cu ce ar putea sa se intample daca ajunge cu pensiile militare pe la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

ALM spunea...

Daaa! Supeeer! Au venit pensiile MAI pe luna ianuarie! Mai putin de jumatate la toata lumea!!! Ca sa nu se considere vreunu' nedreptatit!

Plano10 spunea...

@ALM
Cam lenesi cei de la MAI in recalcularea pensiilor!
De ce nu cereti demisia Igasului si a ministrului Muncii(cum il cheama?) ca si-au permis sa dea Decizii de recalculare care, oricum ai analiza, au caracter provizoriu.
Decizia trebuie contestata ca sa nu va treziti ca devine definitiva...pe jumatate.
Asa se alege MAI cu peste 60 000 de contestatii care vor deveni cateva zeci de mii de procese la Tribunal, pe procedura L 263/2010

florin spunea...

Iata dovada: O Curte de Apel NU mai recunoaste decizia celeilalte Curti de Apel. ˝La 16.11.2010, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în dosarul nr.7274/2/2010, de cerere a A.N.C.M.R.R. de suspendare a H.G. nr. 735/2010 (…). Curtea de Apel 3. Respinge cererea de suspendare a H.G.735/2010 ca rămasă fără obiect. Instanţa a stabilit că deja H.G.735/2010 este suspendată printr-o hotărâre luată de către altă Curte de Apel (respectiv cea de la Cluj), şi , ca urmare, nu a mai existat obiectul ..... practic NIMENI nu mai poate ataca HG 735 pt. ca nu ti se admite cererea ... dar nici nu se recunoaste aplicarea erga omnes .... Daca as putea l-as aduce pe judecatorul care a respins cererea ANCMRR-ului (si a nenorocit mii de oameni)la televizor sa dea explicatii ..... SCMD-u a incercat sa intre la recurs in calitate de intervenient pe langa cei 6 de la Cluj .... scrie clar in certificat .... si totusi nu li se aplica decat celor 6 .... LUCRATURA PE FATA .... aici e 100% mana portocaliilor si a lui boc ......... FRATILOR !!!! LASATI SMIORCAIALA SI CAT DE LUNGA SAU DE LATA V-A VENIT PENSIA .... AICI ESTE CHEIA ... LA JUSTITIE .... AICI TREBUIE CONCENTRATE EFORTURILE ..... PE TEMEIUL LEGAL ....

florin spunea...

care sunt caile de atac in cazul nerespectarii unei hotarari judecatoresti?

Plano10 spunea...

@Florin
Plangere penala si costituirea ca parte civila pentru despagubiri.